• 1403/04/12 - 10:51
  • - تعداد بازدید: 348
  • - تعداد بازدیدکننده: 339
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
هر آنچه باید در مورد تب دنگی بدانید

هر آنچه باید در مورد تب دنگی بدانید

تب دانگ به علت چندین ویروس منتقله از بندپایان ایجاد می شود و با تب دو مرحله ای، درد عضلات و مفاصل ، بثورات پوستی، کم شدن تعداد سلول های خون و بزرگی غدد لنفاوی مشخص می گردد.

335461.mp3 هر آنچه باید در مورد تب دنگی بدانید

هرآچه باید درمورد تب دنگی بدانید:

علایم تب دنگی

تب شدید ناگهانی(40 درجه سانتیگراد) و علائمی شبیه انفولانزا، سردرد یا درد شدید پشت چشم، خونریزی لثه و بینی، درد مفاصل، ماهیچه و استخوان

 

هشدار: از رودخانه‌ها و آبهای راکد فاصله بگیرید.

 

تب دانگ ، تب خونریزی دهنده دانگ و دانگ شدید

تب دانگ به علت چندین ویروس منتقله از بندپایان ایجاد می شود و با تب دو مرحله ای، درد عضلات و مفاصل ، بثورات پوستی، کم شدن تعداد سلول های خون و بزرگی غدد لنفاوی مشخص می گردد.

بیماری دانگ از طریق جنس ماده گونه پشه آئدس اجیپتی و به میزان کمتری از طریق پشه آئدس آلبوپیکتوس انتقال می یابد. آیدس اجیپتی پشه ای است که روزها نیش می زند و ناقل اصلی تب دانگ است. اوج خون خواری 2 ساعت بعد از طلوع و چند ساعت قبل از غروب آفتاب است. چرخه شهری انتقال با گزش پشه از افراد دارای ویروس و سپس انتقال به افراد مستعد شروع می شود.

 در مناطق گرمسیری, پشه در آب نگهداری شده برای آشامیدن یا استحمام یا آب باران جمع شده پرورش می یابد. تجارت بین الملل و جابجایی کالاهای محتوی تخم آئدس اجیپتی بخصوص تایر اتومبیل، موجب گسترش جهانی این گونه ناقل شده است. تب دانگ به طور شایعی در مسافرین به مناطق بومی دیده می شود.

همه گیری های بیماری دانگ به طور معمول در فصول بارانی وگرم رخ می دهد. همه گیری در مناطق شهری ممکن است حالت انفجاری داشته و ۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت مبتلا شوند.

دوره نهفته بیماری یک تا هفت روز است. تظاهرات بالینی تحت تاثیر سن بیمار است. در شیرخواران و کودکان کم سن بیماری با تب یک تا پنج روزه، گلودرد،آبریزش از بینی و سرفه خفیف مشخص می شود. کودکان بزرگتر و بالغین به طور ناگهانی تب می کنند و دچار درد پیشانی یا درد پشت چشم و گاهی کمردرد شدید می شوند. بثورات پوستی که با فشار محو می شود در روز اول تا دوم بیماری ممکن است دیده شود. ضربان نبض به نسبت درجه تب ممکن است آهسته باشد. درد عضلات و مفاصل مدت کوتاهی بعد از ظهور تب بروز می کند و با گذشت زمان شدت آنها افزایش می یابد. تهوع و استفراغ در روز دوم تا ششم تب ، بزرگی غدد لنفاوی بدن، پوست حساس به درد و پر دردی، تغییر حس چشایی و بی اشتهایی ممکن است ایجاد شود. بندرت ورم دست ها و پاها روی می دهد.

 

تشخیص بالینی تب دانگ نیاز به شک بالا و شناخت انتشار جغرافیایی و گردش ویروس های مسبب در محیط دارد.

 

روش پیشگیری:

شامل استفاده از حشره کش ها، دور کننده های حشرات، پوشاندن بدن، نصب توری در منازل و از بین بردن مکان های پرورش پشه است. دفع کننده های پشه ها و روش های شخصی محافظت از پشه ها در پیشگیری از گزش پشه ها در مزارع و جنگل ها موثرند.

✅بسیاری از مردم با شنیدن خبر مربوط به افزایش موارد مبتلا به تب دنگی در ایران نگرانند که پشه هایی که در اطرافشان هست، آیا پشه آئدس عامل انتقال بیماری تب دنگی است یا خیر.

✅ آب زیر گلدان ها، نخاله های ساختمانی، سطل های زباله خالی نشده، هرگونه آب راکد، لاستیک های بلا استفاده و ... مهمترین محل رشد پشه آئدس است.

  • گروه خبری : اخبار مرکز
  • کد خبر : 335461
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
سمانه مومنی
خبرنگار:

سمانه مومنی

تصاویر

Template settings